Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен се добра до равенство 1:1 при домакинството

...
Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен се добра до равенство 1:1 при домакинството
Коментари Харесай

Страхотен гол на Кимих спаси ялов Байерн от резил срещу Кьолн

Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен се добра до тъждество 1:1 при семейството си на Кьолн в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата. Елис Скири още в 4-ата минута даде задатък на " козлите " преди Йошуа Кимих да успее да изравни във финалните минути на мача с превъзходен гол.

Без да губят никакво време гостите от Кьолн започнаха в темпото от последния си мач и вкараха гол непосредствено " от съблекалнята ". Само 4 минути след първия съдийски сигнал Елис Скири засече топка от воле в рискова непосредственост до вратата на баварците и разстреля Ян Зомер за откриващия гол в срещата.

Байерн опита да се съвземе и бързо откри надзор над топката. Цели 10 минути обаче трябваха на възпитаниците на Юлиан Негелсман да насочат прецизен изстрел. Това направи Серж Гнабри, само че прекомерно едва, с цел да тормози по какъвто и да е метод вратата, защитавана от Мартин Швебе.

Пет минути по-късно отново Гнабри пропиля преференциална опция. Домакините проведоха високо скоростна контраофанзива и халф в алено пусна топката в наказателното поле и играчът с номер 7 трябваше единствено да протегне крайник, с цел да матира Швебе, само че не нацели топката и тя се търкулна в навън.

Междувременно пък Кьолн можеше да накаже противниците си с втори гол, само че при една блъсканица в наказателното поле на баварците шанса не се усмихна на гостите и Матайс де Лихт пресече рисково центиране в 39-ата минута.

В самия завършек на полувремето Байерн Мюнхен сътвори и първата си сериозна заплаха. В 44-ата минута Бенжамен Павар стреля в границите на вратата, но Швебе се намеси уместно, а няколко секунди по-късно Леон Горецка стреля неопределено с глава. 

Второто полувреме стартира взривоопасно. Баварците опита да върне изоставането си мигновенно след почивката, само че центрирането на Кингсли Коман в 48-ата минута и изстрелът от отдалеченост на Матайс де Лихт секунди по-късно не дадоха резултат.

В 54-ата минута Кингсли Коман също да се разпише, само че стражът на гостите още веднъж беше на мястото си и обезврежда заплахата.

След като мина час игра домакините още веднъж се върна към немощният от към голови положения игрови жанр на преса, завършваща постоянно с топки в навън или в корнер. Кьолн пък се спраяше съвършено със задачата да обезсилва баварците и да ги изненадва с някоя друга контраофанзива.

Трябваше да стане 80-ата минута, с цел да забележим ново интерсно състояние. Томас Мюлер засече центриране в дребното наказателно поле и опита да стреля внезапно с глава, но Швебе обезсмисли напъните му, изчиствайки в ъглов удар.

Секунди преди края на постоянното време обаче натискът на баварците най-сетне даде резултат. Топката се спря комфортно за Йошуа Кимих и той насочи застрашителен удар от отдалеченост, който най-сетне преодоля Швебе. Преди да влезе във вратата кълбото рикошира от горната част на дясната греда, с цел да се оплете мрежата по хубав метод.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР